Teologie třetího věku

Autor: Oldřich Buráň - Číslo: 2003/4 (Dialog)

Dovolte, abych Vám poděkoval za Vaši neúnavnou práci v Teologických textech, kterou děláte s obrovským přehledem po celém rozsahu teologických témat a s mimořádnou schopností zařazovat studie a články, které dobře charakterizují problematiku v její složitosti a naznačují řešení.

Mně osobně dávají Teologické texty možnost seznámit se s názory dnešních teologů a intelektuálů, což formuje můj názor vlastní.

Mám za to, že jde o vynikající časopis, ve kterém přibývá příspěvků současných autorů, což dokazuje jeho stále se zesilující zakotvenost v přítomnosti. Dnešní skutečnost vyžaduje nové promýšlení evangelijní zvěsti, protože její hlásání ve světě není pomocí minulých přístupů plně účinné. V moravské a české katolické církvi byly navíc minulé přístupy evangelizace zakonzervovány komunistickým režimem, takže se musíme o to více podílet na novém promýšlení a hlásání.

Je to úloha i pro laiky, kteří mají dar nazírání pravdy vírou a rozumem, ale vyžaduje permanentní formaci prostřednictvím teologických myslitelů dneška. A právě v tom je nezastupitelná úloha Vašich Teologických textů.

Myslím, že se mohu proto považovat za Vašeho studenta, ač šedesátiletého.

Díky za povzbuzení a vystižení našeho záměru. – Red.


Bookmark and Share
 
 
© Na zveřejněné texty se vztahují autorská práva.
© Design, redakční systém: Webdesignum 2004-2018
Licence Creative Commons
Teologické texty podléhají licenci Creative Commons.
|